Тя засега тотално се проваля - министерството не успява да прокарва

...
Тя засега тотално се проваля - министерството не успява да прокарва
Коментари Харесай

Треперещата като лист Зарица Динкова обяви, че няма да подаде оставка и не отговори адекватно на нито един въпрос

Тя към този момент тотално се проваля - министерството не съумява да прокарва съответни политики в бранша, а самата тя като лице отсъства по всички значими тематики

Трепереща като лист министърът на туризма не съумя да даде съответен отговор на нито един от въпросите, които й бяха заложени от публицисти през днешния ден на брифинга пред постройката на Община Бургас.

Както писахме Динкова бе на среща с управниците на общини от Южното Черноморие, която продължи малко повече от час. Флагман.бг видя, че участваха кметовете на Бургас –, Приморско – и Царево –, както и зам.-кметовете на Несебър и Поморие – и. 

Видимо обаче Зарица Динкова, която има опит в политиката като зам.-външен министър, кандидат-депутат от Демократична България и началник на разнообразни планове под егидата на Организация на обединените нации и Европейски Съюз, очевидно не плуваше в свои води. Тя бе меко казано обезпокоена. 

Иначе бе избрала моден тоалет - появи се в дизайнерска дантелена рокля в небесно синьо, правейки прилика с непорочната Дева Мария. Плътно до нея бе пиарката й, която в един миг иззе думата от обезпокоената министърка и стартира да дава отговор на журналистически въпроси.
 Зарица Динкова се появи в изтънчен тоалет, само че по този начин и не съумя да създаде някаква вест. Добре, че до нея бяха кметовете
Смутеността на Зарица Динкова си пролича още първоначално, откакто чу първото запитване – подготвена ли е да подаде оставката си, откакто ресторантьорите нощес я приканиха да напусне поради опасността, че ще върне ДДС-то на ресторантьорите – от 9 на 20 %.

„ Трябва да бъдем по-внимателни по какъв начин се отнасяме към клиентите си, тъй като, с цел да защитим ставката от 9 % би трябвало да предлагаме първокласен артикул “, сподели Динкова и продължи безусловно рецитирайки буквално снощната си обява във фейсбук.

Ръцете на Динкова започнаха да треперят още по-силно след идващия въпрос, заложен от кореспондент на Флагман.бг: „ Каква работа свърши в последните два месеца, ходила ли е на инспекция на плаж (нейни прародители бяха извънредно дейни по това направление, б.р.) и през този интервал срещна ли се въобще с представители на бизнеса? “

Попитахме я, тъй като е обществено известна е единствено една сходна среща – в Слънчев бряг преди към месец, както е една несполучлива в Бургас от същия интервал. Тогава не участва нито един представител на туристическия отрасъл. Според Динкова обаче това не било по този начин, а тя провела „ извънредно доста срещи “. 

Истината обаче е, че Динкова към този момент тотално се проваля - министерството не съумява да прокарва съответни политики в бранша, а самата тя като лице отсъства по всички значими тематики. Дори кметът на Созопол Тихомир Янакиев направи повече за изчистването на имиджа на българския туризъм - първо опроверга новината за скъпата, а след това, с цел да потвърди, че водите са чисти. Зам.-председателят на Съюза на притежателите в Слънчен бряг Веселин Налбантов пък непосредствено се гмурка и яди сурови миди от морето. ()

Министърът на туризма не съумя съответно да отговори и на друго запитване – ще обезпечат ли съответна незабавна здравна помощ в курортите, защото сега са оставили там да работят единствено частните коли за спешна помощ, които безусловно дерат кожата на туристите. От думите й стана ясно са, че е изпратила писмо на здравния министър доктор Христо Хинков, възнамерявала среща с него, само че такава до този миг не била извършена.

На различен въпрос от Флагман.бг – дали е осведомена с проблемите на плаж „ Василико “ в Царево, който от тази година има нов собственик и е в окаяно положение, тя не съумя да отговори безусловно нищо. Намеси се пиарката й, която прикани „ да не влизаме в елементи “.

На два пъти Зарица Динкова се опита да прекъсне брифинга – в 5-ата и 6-ата минута, тъй като се почувства извънредно неуверена. В един миг тя просто се отдръпна в постройката на Общинска администрация, стискайки ръката на пиарката си.(вижте нашето живо предаване в 6:30 минута).



Наложи се кметовете като същински кавалери да се намесват и да изясняват какво в действителност са говорили с туристическия министър, с цел да произведат въпреки всичко някаква положителна вест за българския туризъм.

Кметът на Царево Георги Лапчев дипломатично изясни, че срещата била доста забавна, споделили са болките си с министъра и влезнали в разговор, който бил доста прелестен. „ Дано резултатите от този диалог бързо се трансфорат във факт “, посочи Лапчев.

Димитър Николов от своя страна акцентира, че има доста позитивни вести за втората фаза на сезона – септември и октомври, когато се отчитало 20 % растеж на полетите. Имало и идващи чартъри от нови дестинации – Кувейт и Испания, акцентира Николов. Той заяви, че има и растеж на полетите от Англия, потвърждавайки информацията на Флагман.бг, че поради жегите в Южна Европа – Италия, Гърция, Кипър, Малта и Испания доста английски и немски туристи са пренасочили почивките си за България и Хърватия.

Димитър Николов заяви и друга вест – през днешния ден кметовете са поискали от Министерството на туризма да им даде по един общински плаж, който да бъде с безвъзмездни чадъри и шезлонги. „ Имаме доста тъжби, че платените зони пълзят за сметка на безплатните. Ние считаме, че може да имаме плажна линия, която да поддържаме, да почистваме и да се грижим за нея “, сподели Димитър Николов.

Още преди няколко години кметът изиска от Министерството на туризма плажът „ Атанасовска коса 1 “, само че тогава тази концепция не срещна поддръжка.

Димитър Николов посочи, че са говорили и за разширението на пътя за Южното Черноморие – да стане четирилентов до Ахтопол.

Д-р Димитър Германов акцентира, че сезонът е по-слаб досега, само че се надява до края на лятото да се навакса изгубеното. Кметът на Приморско е отчаян от акцията, която бе извършена против българския туризъм с редица подправени вести за нечисто море.
 Кметовете се намесиха в конфузната обстановка и съумяха въпреки всичко да произведат вест от срещата - че има растеж на записванията за втората фаза на сезона
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР